Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gerenommeerde organist Joris Verdin brengt bijzonder orgelconcert in Sint-Waldetrudiskerk

Joris Verdin

Ook dit jaar is de Herentalse orgelvereniging orgel@herentals er weer in geslaagd om een klinkende naam te strikken voor een orgelconcert in Herentals.

Joris Verdin is organist, harmoniumspeler en musicoloog en doceert aan de Artesis Hogeschool (Conservatorium) Antwerpen en aan de Universiteit van Leuven. Als muzikant kent hij een internationale reputatie.

Zijn discografie omvat een veertigtal CD's met muziek van de 16e tot de 20e eeuw, waarmee hij een aantal prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland in de wacht kon slepen, zoals de Vlaamse "Klara Prijs", de Franse "Diapason d'Or" en de Duitse "Preis der deutschen Schallplattenkritik".

Op zondag 25 juni brengt Joris Verdin in de Sint-Waldetrudiskerk een wel erg bijzonder orgelconcert, waarin hij klassieke composities afwisselt met eigen werk voor "het orgel uitgebreid".

Hierbij wordt het al rijke klankenpalet van het orgel nog uitgebreid door de akoestische klank van het orgel met microfoons te registreren, vervolgens door de computer te verwerken om zo via luidsprekers met de originele orgelklanken vermengd te worden.

PipesAndSpeakers, orgelconcert voor “het orgel uitgebreid” door Joris Verdin.

Zondag 25 juni om 15:00 in de Sint-Waldetrudiskerk Herentals.
Een organisatie van orgel@herentals met de steun van de kerkfabriek Sint-Waldetrudis. De toegang is gratis.

Kerkplein, Herentals, België

Joris Verdin

Deel dit artikel